Written by Vali Dobrescu on mai 24, 2018 in Uncategorized

ELKON a fost ales pentru a treia oara de catre una din cele mai mari companii de constructii uzbece. Prima comanda a unei instalatii mobile de dozare a betonului Mobile Master-60 Pegasus a fost realizata in 2010. De la punerea sa in functiune, asigurandu-se o inalta calitate a echipamentelor si o munca bine coordonata a serviciului post-vanzare, grupul achizitioneaza in 2016 o noua statie de betoane ELKOMIX-135 Quick Master , demonstrand satisfactia fata de echipamentele marca Elkon. Dupa ce a devenit unul din cei mai mari subcontractori pentru marele proiect din orasul Tashkent, societatea a comandat fara ezitare o noua statie MOBILE MASTER-135 Jaguar.

Proiectul orasului Tashkent este unul din cele mai mari proiecte din istoria tarii. Acesta va fi situat in centrul capitalei, pe o suprafata de 80 de hectare, unde se estimeaza constructia de cladiri de 1.75 milioane de metri patrati cu centre comerciale, centre de afaceri, hoteluri, restaurante, cafenele si parcari. Proiectul include, de asemena, construirea de parcuri pe o suparafa de 16 hectare si un lac artificial de 2 hectare. Ca o parte a proiectului, se estimeaza constructia bulevardului bancar si “ bulevardului reconstruit al fostului Tashkent”. Costul estimativ al proiectului, este de peste 1 miliard de dolari. Pentru realizarea proiectelor orasului, au participat numeroase companii de arhitectura nationale si straine inclusiv clientul loial al Elkonului.

Clientul a optat pentru o statie de betoane mobila deoarece este foarte usor sa se deplaseze de la un loc la altul datorita sasiului sau cu axe si roti. Ce-a dea doua statie de de betoane model MOBILE MASTER-135 Jaguar este deja livrata in tara si produce o cantitate de 110 mc/h beton datorita malaxorului sau cu capacitate de 4500/3000 liltri. Statıa este echipata cu 4 silozuri de ciment cu o capacitate de 150 tone fiecare, cu filtre, in timp ce buncarele de agregate sunt echipate cu sonde de umiditate pentru a permite ajustarea apei introduse in malaxor. Instalatia este echipata, de asemenea, cu un sistem de prealimentare a agregatelor care evita constructia unei rampe din beton si face statia si mai mobila.

Proiectul orasului Tashkent va fi noul punct de cotitura pentru infrastructura si economia Uzbekistanului. Nu se pune problema calitatii si fiabilitatii echipamentelor utilizate pentru realizarea proiectelor strategice de aceasta amploare. Devenind pentru a treia oara furnizor, in cadrul unui asemena proiect, inseamna recunoasterea Elkon ca furnizor de echipamente de inalta calitate si partener de incredere. Acest model de statie de betoane MOBILE MASTER-135 Jagua nu este singura statie de betoane marca Elkon care va fi utilizata in acest proiect. Acest proiect prevede utilizarea si altor statii de betoane marca Elkon de la diversi subcontractori. Increderea clientilor este fundamentala, astfel ca imbunatatirea produselor si serviciilor este foarte importanta pentru noi ca si furnizor, mandru ca face parte dintr-un proiect major din Uzbekistan.