Written by Vali Dobrescu on iulie 17, 2018 in Uncategorized

Un alt succes în domeniul realizarii proiectelor speciale este lansarea celei de-a treia statii de dozare a betonului ELKON pentru aplicarea straturilor de beton greu pe conducte.

Pentru a realiza acest proiect remarcabil in Egipt, obiectivul ELKON a fost proiectarea, fabricarea, livrarea si montarea instalatiei de dozare a betonului Elkomix-150 special proiectata, cu o capacitate de productie reala de pana la 260 t / h de beton de inalta rezistenta si densitate respectiv 3400 kg / m3.

Betonul cu o astfel de densitate ridicata si rezistenta la coroziune este folosit pentru aplicarea pe tevile din metal, care sunt utilizate ulterior pentru constructia si repararea tevilor submersibile. Aceasta unitate de productie este un lant de instalatii integrate, unde statia de betoane are un rol crucial deoarece calitatea betonului produs afecteaza in mod direct calitatea produsului final. Inginerii ELKON au creat un sistem bazat pe o instalatie stationara de beton, unde toate unitatile aditionale interactioneaza in armonie, asigurand un proces de productie continua a betonului. Statia de dozare a betonului ofera un sistem complet automatizat pentru alimentarea agregatelor, inclusiv ciururi vibrante pentru a asigura cea mai inalta calitate a materialelor si a sistemului de distributie a agregatelor folosind o banda transportoare pendulanta. Unitatea cheie a Elkomix-150 este un malaxor dublu-ax cu o capacitate de  6000/4000 l cu motoare puternice, brate ranforsate, palete speciale de amestecare in loc de palete standard, care sunt proiectate pentru beton greu si dur, fiind un design patentat ELKON.

Pentru a asigura controlul amestecului, malaxorul este echipat cu un dispozitiv de prelevare a probelor din beton. Betonul produs este transferat la unitatea de productie a conductelor de beton cu un sistem de transfer, care consta dintr-un buncar sub malaxor si un transportor. Sarcina importanta de integrare a instalatiei de dozare a betonului in sistem, automatizarea si software-ul au fost realizate la cel mai inalt nivel, iar intreaga unitate de productie functioneaza ca o singura entitate. Retineti ca Elkomix-150 a fost conceputa similar cu statiile de beton instalate in locatii din Rusia si India, la care eficienta a fost dovedita dupa mai multi ani de functionare intensiva.

Ingineria dovedita a ELKON este implementata in fiecare nou proiect prin imbunatatirea fiecarui detaliu tehnic. Luand in considerare nevoile de productie reale ale clientului, ELKON ofera cele mai bune solutii si inovatii industriale pentru a garanta productia continua. ELKON este intr-adevar recunoscut ca singurul furnizor de echipamente de inalta tehnologie de pe piata betonului, datorita  activitatii continue in domeniul dezvoltarii si inovatiei  pentru optimizarea functionarii echipamentelor